1e Zevenstar Bier Brouwers Gilde bijeenkomst.

Dinsdagavond kwamen de Brouwers van het Zevenstar Gilde bijeen. Allereerst werd Jaap die voor de eerste maal het Gilde bezocht hartelijk welkom geheten. Hij vertelde dat zijn enige ervaring in de brouwwereld was dat hij vorige week zijn eerste zogenaamde Hema pakket had gebrouwen.

Na de goede wensen voor het komende jaar werden diverse zelf gebrouwen biertjes geproefd. Mello had geprobeerd om een dubbele bok te brouwen maar was niet tevreden over het resultaat er zat een bijzonder smaakje aan en het bier sloeg te snel dood. Na het proeven van zijn bier ontstond er direct een levendige discussie. Gelukkig konden de meer ervaren brouwers hem enkele tips geven voor een beter resultaat.

Johan had een heerlijke Season gebrouwen op zijn cursus bij de Amervallei en Theo had een Pilsner gebrouwen, deze was goed van smaak maar het alcohol percentage was iets te hoog 6,5 %, waardoor het een iets zwaarder biertje was geworden. Vincent vertelde vol trots dat hij in de vierde week van januari als officieel geregistreerde brouwer in zijn brouwerij Julius zijn eerste brouwsel zal gaan maken. Een officieel Julius bier.

Verder op de avond werd nog even gesproken over de toekomst van het Zevenstar Bier Brouwers Gilde. Iedereen is en blijft enthousiast om één maal in de maand (de eerste dinsdag) bij elkaar te komen om met elkaar over bier te praten en om het brouwproces voor een ieder te verbeteren. Ook zullen er evenals vorig jaar gastsprekers worden uitgenodigd.

De volgende bijeenkomst is dinsdag 2 februari. Voor informatie over de Gilde bijeenkomsten kunt u contact opnemen met Jacob Jan : zevenstarbrouwers@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *