Gilde leden op excursie bij brouwerij Julius

De Zevenstar Bierbrouwers Gilde kwam op 2 februari weer bijeen. Ditmaal was een excursie gepland naar de nieuwe Nieuwegeinse Bierbrouwerij Julius, gevestigd aan de Liesbosch 14F te Nieuwegein. Gastheer en eigenaar/brouwer Vincent Verhaar gaf ons gezelschap een uitgebreide rondleiding door de gloednieuwe brouwerij.  Het is een mooie brouwerij geworden met moderne snufjes.

Per keer kan er 200 liter bier gebrouwen worden. Er was reeds eenmaal brouwen, wat te zien was in het gistvat. De bedoeling is om 2x in de week te brouwen. In maart kunnen wij het eerste bier proeven. Verder werd de avond besteed aan het proeven en beoordelen van elkaars bier. Jaap had zijn eerst gebrouwen  (hema)bier meegenomen. Theo had het op een andere boeg gegooid en liet ons een quadruppel proeven, die wat sterk was uitgevallen. Ruim 11 % . Het biertje kreeg dan ook de toepasselijke naam “dubbeldruppel”. Het was weer een mooie en leerzame avond.

De volgende Gilde avond is dinsdag 1 maart. Heeft u belangstelling om deel te nemen aan de Gildeavonden, dan kunt u contact opnemen met Jacob Jan: zevenstarbrouwers@gmail.com

20160202_211233 20160202_201446

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *