Rundvlees in bier
(4 personen)
Ingrediënten:
2 el extra vergine olijfolie
450 gr magere sudderlappen zonder vet en in blokjes van 5 cm gesneden
1 grote ui in stukken gesneden
2 grote wortels (circa 350 gr totaal) schuin in dikke plakken gesneden
1 grote pastinaak (circa 175 gr) in blokjes gesneden
1 flinke teen knoflook geperst
300 ml Zevenstar Schavuit bier
300 ml runderbouillon bij voorkeur zelf gemaakt
1 tl. gemengde gedroogde kruiden
1 el. rode wijnazijn
1 el. grove mosterd
1 tl. donkere basterd suiker
peper en zout
Bereiding:
1).
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een vuurvaste schaal
Voeg het vlees toe en bak het op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten tot het aan alle kanten bruin is
Schep het vlees met braadsap op een bord
2).
Voeg de overblijvende eetlepel olie toe aan de schaal en temper het vuur
Voeg eerst ui, wortels, pastinaak en knoflook toe
Bak 5 minuten terwijl u regelmatig roert
Voeg vervolgens vlees met braadsap opnieuw toe aan de schaal, samen met het bier, de bouillon, gemengde kruiden, azijn, mosterd en suiker
Roer goed en breng het aan de kook.
Dek de schaal af en zet hem in de oven
Laat het mengsel 2 uur stoven tot het vlees gaar is.