Rundvlees in bier

Rundvlees in bier

(4 personen)

 

Ingrediënten:

2 el extra vergine olijfolie

450 gr magere sudderlappen zonder vet en in blokjes van 5 cm gesneden

1 grote ui in stukken gesneden

2 grote wortels (circa 350 gr totaal) schuin in dikke plakken gesneden

1 grote pastinaak (circa 175 gr) in blokjes gesneden

1 flinke teen knoflook geperst

300 ml Zevenstar Schavuit bier

300 ml runderbouillon bij voorkeur zelf gemaakt

1 tl. gemengde gedroogde kruiden

1 el. rode wijnazijn

1 el. grove mosterd

1 tl. donkere basterd suiker

peper en zout

 

Bereiding:

1).

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Verhit 1 eetlepel van de olie in een vuurvaste schaal

Voeg het vlees toe en bak het op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten tot het aan alle kanten bruin is

Schep het vlees met braadsap op een bord

 

2).

Voeg de overblijvende eetlepel olie toe aan de schaal en temper het vuur

Voeg eerst ui, wortels, pastinaak en knoflook toe

Bak 5 minuten terwijl u regelmatig roert

Voeg vervolgens vlees met braadsap opnieuw toe aan de schaal, samen met het bier, de bouillon, gemengde kruiden, azijn, mosterd en suiker

Roer goed en breng het aan de kook.

Dek de schaal af en zet hem in de oven

Laat het mengsel 2 uur stoven tot het vlees gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *