Sucadelapjes in Bier

Van Ria Kooijman een heerlijk recept ontvangen. Natuurlijk gemaakt met Zevenstar Schavuit.

12274623_1673272532941553_333038572164633883_n[1]

1,5 kilo sucadelappen (in blokjes)
400 gram pruimen zonder pit (in blokjes)
Handje rozijnen
400 gram wortel (in schijfjes of blokjes)
1 grote ui (gesnipperd)
Boter
Peper
Zout
2 theelepels kaneel
10 druppels tabasco
4 laurierblaadjes
2 witte boterhammen
Mosterd
Appelstroop
3 flesjes Zevenstar Schavuit

Vlees in gedeelten bruin bakken en uit pan halen.
Ui glazig bakken, dan wortel erbij en even stoven.
Vlees in gedeelten toevoegen.
Peper, zout, tabasco, kaneel, laurierblaadjes toevoegen.
Afblussen met de flesjes Zevenstar Schavuit.
1 boterham besmeren met mosterd. De andere met Appelstroop en leg beiden boterhammen in de pan er boven op.
Zet het vuur heel laag en laat pruttelen gedurende 4 a 4,5 uur.
Halverwege de pruimen toevoegen.
Af en toe even doorroeren.
Lekker met gekookte kruimige aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *