Ingrediënten
12 kleine, gedroogde vijgen-
125 gram blauwaderkaas
15 centiliter donker bier tussen 6 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
50 gram verkruimelde hazelnoten of walnoten
50 gram gemengde sla
peper uit de molen en zout naar smaak
De bereidingswijze
Het liefst vlezige, niet te harde vijgen gebruiken en gedurende 1 uur in het bier wellen..
De vijgen deppen, iets uithollen en met een zachte blauwaderkaas vullen zoals bijvoorbeeld Blue Stilton, Bleu d’ Auvergne of Gorgonzola.De gevulde vijgen over de gemengde sla met een vleugje olijfolie en verkruimelde hazelnoten of walnoten verdelen.
Aanbevolen bieren
Bockbier tussen de 6 en 8%, donker bier tussen de 6 en 8% (bijvoorbeeld dubbel), donker bier van het type barley wine, in een proefglaasje van 10 tot 15 cl. Door het (lichte) zoetje van deze bieren combineren ze goed met de zoete smaak van de gewelde vijgen in combinatie met de zilte toets van de blauwaderkaas en de aardse smaak van de noten.
Recept uitgeprobeerd met Zevenstar Bluswater. Het was verrukkelijk!!!!!!