Zevenstar Brouwers Gilde avond (1 maart 2016)

Dinsdag avond 1 maart kwamen de brouwers van het Zevenstar Bierbrouwers Gilde weer bijen op hun vaste clubavond. Deze avond stond in het teken van gist en giststarters. Allereerst werd het nieuwe Gilde lid Peter Kuypers verwelkomt. Jacob Jan legde vervolgens uit hoe hij zijn giststarters maakt. hij legde het verschil tussen  gedroogde gist op natte gist uit. Hij zelf brouwt zijn bier altijd met natte gist, omdat hij vindt dat dit een betere uitwerking heeft.

12790003_688780871261879_476824190_o[1]

Na de uitleg van Jacob Jan ontstond er een mooie discussie over beide vormen en werden de verschillende manieren van het maken van giststarters met elkaar gedeeld.  Natuurlijk gevolgd door diverse tips hoe je het ook op een andere manier kunt doen.

Tijdens en na dit onderwerp werden ook de verschillende eigen gemaakt brouwsels geproefd., zoals een IPA, een Quadrupel, een blond, een Inperial Stout en het afgelopen zaterdag op de fles gezette Zevenstar Schavuit.

Het was weer een gezellige en leerzame avond. De volgende bijeenkomst is dinsdag 5 april. Het onderwerp is dan koken met bier. en wij gaan dan voor dit onderwerp naar het Geur, kleur en smaakcentrum van Cees van Suijlekom.  Bent u nieuwsgierig gemaakt en wilt u lid worden van de Gilde, neem dan contact op met Jacob Jan op (zevenstarbrouwers@gmail.com)

12782461_688780854595214_870490151_n[2]12043777_688780794595220_823971199_o[1]12787370_688780814595218_246793917_o[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *